Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τα διόδια.



Χτες 11-12-2014, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η έγκριση ή όχι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που τελικά καταψηφίστηκε) για νέους σταθμούς διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψήφισμα, που τελικά δεν υπερψηφίστηκε, όπου μεταξύ άλλων απαιτείται: «Η κατάργηση όλων των διοδίων και των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων, που είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων». Και τονίζεται ότι «είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και σε κάθε προσπάθεια για νέα διόδια στην Αττική». Ακόμα, πως «στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων για κατάργηση των διοδίων στην Αττική και συντάσσεται στο πλευρό των Δημοτικών Αρχών, των κατοίκων και του κινήματος για την κατάργησή τους».

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είπε πως «θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ήταν και είναι να μην υπάρχουν πουθενά, μέσα ή έξω από την Αττική, διόδια. Οι εργολάβοι κέρδισαν από την κατασκευή και από την εκμετάλλευσή τους. Μην περιορίσουμε την κατάργησή τους μόνο στα όρια της Αττικής, αλλά να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για τα διόδια παντού. Είμαστε λοιπόν ενάντια σε όλα τα διόδια, ακόμα και σε αυτά της Αττικής Οδού».


Πηγή: 902.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις