ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ – ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ

Η ΚΟΒ Κηφισιάς του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρόταση της Διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς για διοργάνωση «Λευκής Νύχτας»  την Παρασκευή 19-12-2014, επιτρέποντας την λειτουργία των καταστημάτων έως τις 2:00 π.μ.

Με την κίνησή της αυτή η Δημοτική Αρχή:

1. Βάζει το δικό της λιθαράκι στην ικανοποίηση της πάγιας απαίτησης του μονοπωλιακού κεφαλαίου για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας του εμπορίου.
2. Συμβάλλει στην εξόντωση και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, που με πενιχρούς μισθούς και χωρίς εργασιακά δικαιώματα θα κληθούν να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα, ξεχνώντας τι σημαίνει ξεκούραση και προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Λευκή Νύχτα» παρεμβάλλεται μεταξύ δύο Κυριακών όπου, βάσει του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, ενώ ταυτόχρονα, θα ισχύει και το εορταστικό ωράριο.
3. Στοχοποιεί τους μικροεμπόρους που θα ξεροσταλιάζουν στα μαγαζιά τους, συμβάλλοντας στο «πανηγυρικό κλίμα των ημερών», το οποίο όμως θα εξαργυρώνουν οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν τα κεντρικότερα καταστήματα της πόλης.
4. Καθιερώνει την απλήρωτη εργασία, υπό τη μορφή της «εθελοντικής» προσφοράς. Άνεργοι καλλιτέχνες καλούνται, ως «εθελοντές δράστες» να παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο βωμό της ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μόνη τους ανταμοιβή αποτελεί το παράσημο του «συνειδητοποιημένου πολίτη», σε αντίθεση με όσους διεκδικούν αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες ζωής που θεωρούνται, προφανώς, από τη δημοτική Αρχή ως «ασυνείδητοι πολίτες».
5. Η σχετική εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί μνημείο θράσους κι εμπαιγμού απέναντι στη λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. Χωρίς άρτους, αλλά με θεάματα επιδιώκει τη «διαμόρφωση υγιούς ψυχολογίας» στους κατοίκους της πόλης και την καταναλωτική «εκτόνωσή τους στο πνεύμα των Χριστουγέννων».
 Η ψυχολογία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων καθορίζεται από τους όρους διαβίωσής τους. Καθορίζεται από την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, την κακοπληρωμένη ή απλήρωτη δουλειά, την αποδόμηση των δικαιωμάτων τους σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, στην οποία πρωτοστατεί η Τοπική Διοίκηση κ.α. κι όχι από τα, κάθε είδους, «πανηγύρια», τα οποία θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν. Άλλωστε, τα έξοδα για τη διενέργεια των εορταστικών εκδηλώσεων, ύψους € 14.000, θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου, δηλαδή τους ίδιους τους δημότες.

Από τη λαϊκή οικογένεια δεν λείπει ο χρόνος για ψώνια αλλά τα χρήματα για τη στοιχειώδη ικανοποίηση των αναγκών της.

Εάν η Δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται για την «ψυχολογία» και την πραγματική ανακούφιση των κατοίκων της Κηφισιάς, μπορεί, ακόμα και τώρα, να κάνει δεκτές τις προτάσεις που έχουμε διατυπώσει για: 1) μείωση των δημοτικών τελών για τη λαϊκή οικογένεια και τις μικρές επιχειρήσεις και κατάργησή τους για τους μακροχρόνια άνεργους κι όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, 2) κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, 3) δωρεάν και ποιοτικά πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, 4) να πρωτοστατήσει στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου, 5) να δεσμευτεί ότι θα εμποδίσει την ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε υπηρεσίας του δήμου.
Εάν μάλιστα «κόπτεται» για την εμπορική κίνηση στην Κηφισιά, την καλούμε να καταργήσει άμεσα το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών να βάλουν εμπόδια στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της «ανεξάρτητης» Δημοτικής Αρχής.

26-11-2014

ΚΟΒ Κηφισιάς του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις