Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ για την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις δημαιρεσίες.

Παρά τις μεγαλόστομες δεσμεύσεις του νέου δημάρχου Κηφισιάς περί «ανοικτών» συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα ακούγονται δήθεν όλες οι φωνές, οι πρακτικές της παράταξής του τον διέψευσαν στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση.
Έτσι, όταν ο εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Νίκος Σφαντός επιχείρησε να τοποθετηθεί εν συντομία επί του συνόλου της διαδικασίας των δημαιρεσιών, συνάντησε την επίμονη άρνηση του προεδρεύοντος δημοτικού συμβούλου κ. Αυλήτη. Τούτο δε, παρά την προηγούμενη διαβεβαίωσή του ότι θα δινόταν χρόνος για σχετικές παρεμβάσεις. Ουδεμία έκπληξη μάς προκάλεσε η στάση του, στην οποία μας είχε συνηθίσει από τη θητεία του στην παράταξη του κ. Χιωτάκη.
Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση του Νίκου Σφαντού έγινε εν μέσω αλαλαγμών κι αποδοκιμασιών των «νέων και φρέσκων» δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας, που κορυφώθηκαν όταν τους ζητήθηκε να απομονώσουν και να μη συναινέσουν στην εκλογή του αντιπροσώπου της φασιστικής Χρυσής Αυγής στις επιτροπές του Δήμου. Τους συγχαίρουμε για την «ανεξαρτησία» τους και για την «φρεσκάδα» των απόψεών του, τις οποίες λησμόνησαν όταν χρειάστηκε να ξεπληρώσουν τα γραμμάτια της εκλογικής υποστήριξης.
Ταυτόχρονα, καταγγέλουμε την παράταξη «Συνεργασία» που στηρίζεται από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που δέχθηκε, όχι μόνο να συνομιλήσει με τον εκπρόσωπο της Χ.Α. για την επιλογή των υποψηφίων της μειοψηφίας για τις επιτροπές και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά αποδέχθηκε τη «ριζοσπαστική» θέση του γραμματέα του. Ο δε επικεφαλής της, αναφερόμενος στο χαιρετισμό του στις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών, συνέβαλε από τη μεριά του στη νομιμοποίηση της λογικής της ανταποδοτικότητας, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κακώς απολύθηκαν αυτοί, καθώς έφερναν κέρδη στο δήμο 1 εκ. ευρώ! Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: όχι μόνον κρίνει τις υπηρεσίες του δήμου βάσει της κερδοφορίας τους (όπως και ο «Καλλικράτης» άλλωστε), αλλά επιπλέον, αποσιωπά ότι τα «κέρδη» της δημοτικής αστυνομίας προέρχονταν κυρίως από πρόστιμα στάθμευσης, ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης ελεγχόμενης στάθμευσης, που επιβαρύνει οικονομικά τη λαϊκή οικογένεια.
Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επισημαίνουμε ότι ο εκπρόσωπός μας δεν έθεσε οποιαδήποτε υποψηφιότητα για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς αποτελεί εκτελεστικό όργανο της «Καλλικρατικής» αντιλαϊκής πολιτικής. Αποχώρησε μάλιστα από τη διαδικασία εκλογής των επιτροπών καταγγέλλοντας την αντιμετώπιση του συνόλου των παρατάξεων της μειοψηφίας ως ενιαίο σύνολο.
Καλούμε τέλος την λαϊκή οικογένεια, να αναλογιστεί τον εχθρικό ρόλο της Χ.Α απέναντι σε κάθε εργατικό – λαϊκό αγώνα και να μη ξεγελαστούν από τις αναφορές των εκπροσώπων της στα «δικαιώματα της εργατικής τάξης». Η μόνη σχέση που έχουν με την εργατική τάξη είναι αυτή του θανάσιμου αντιπάλου· δεν διστάζει να επιτεθεί σε εργαζόμενους που διεκδικούν, που ίδρυσε δουλεμπορικά γραφεία για να προσφέρει εργαζόμενους με ημερομίσθια 14-18 ευρώ στις επιχειρήσεις, που έχει παρέμβει στη βουλή με εκατοντάδες ερωτήσεις και σχέδια νόμου υπέρ των εφοπλιστών.

10-9-2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις